Sposób przygotowania:
Orzechowe ule z advocatemSpody z kruchego ciasta
Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy cukier, posiekane masło i jajka. Zagniatamy na kruche ciasto. Wałkujemy na stolnicy na grubość ok. 3 mm, wykrawamy foremką do ula (lub kieliszkiem, który ma średnicę taką jak foremka).
Układamy na blasze i pieczemy przez ok. 15 minut w temp. 170 stopni. Studzimy.
Masa orzechowa - lepienie uli
Orzechy mielimy razem z cukrem, dodajemy białko i wyrabiamy na masę. Gotową masę wkładać do foremki w kształcie ula, odkładać na talerz. Odstawić do lodówki na 2 - 3 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy i nadziewany przygotowanym wcześniej nadzieniem advocatowym, dodajemy podstawki z kruchych krążków. Ponownie schładzamy w lodówce.
Ule najlepiej smakują kolejnego dnia.
Przygotowanie nadzienia uli
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysto, dodajemy żółtko, miksujemy, następnie powoli dodajemy advocat.
SylaUla