Sposób przygotowania:
Ciasteczka bezowe ze śmietaną i owocami
Spody bezowe przygotowane według tego przepisu -
https://gotujmy.pl/spody-na-torcik-bezowy-roznej-wielkosci,przepisy-desery-przepis,272979.html
Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać śmietan fix.
Następnie ubitą śmietanę połączyć z rozpuszczoną letnią żelatyną.
Kiwi obrać, przekroić na pół, a następnie na plastry.
Z truskawek usunąć szypułki, opłukać, osuszyć i przekroić na połówki lub plasterki.
Mini spody bezowe wypełnić ubitą śmietaną, następnie udekorować owocami i na koniec obsypać kolorową posypką cukrową.
Czas podany z pieczeniem spodów bezowych.
https://gotujmy.pl/spody-na-torcik-bezowy-roznej-wielkosci,przepisy-desery-przepis,272979.html
Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać śmietan fix.
Następnie ubitą śmietanę połączyć z rozpuszczoną letnią żelatyną.
Kiwi obrać, przekroić na pół, a następnie na plastry.
Z truskawek usunąć szypułki, opłukać, osuszyć i przekroić na połówki lub plasterki.
Mini spody bezowe wypełnić ubitą śmietaną, następnie udekorować owocami i na koniec obsypać kolorową posypką cukrową.
Czas podany z pieczeniem spodów bezowych.
gusia1000