Sposób przygotowania:
Kruche orzechowe ciasteczka
Mąkę, sól oraz cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy drobno posiekane orzechy laskowe, żółtko oraz pokrojone w małą kostkę masło lub margarynę. Szybko zarabiamy jednolite ciasto, które owijamy w folię spożywczą i wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Gdy ciasto dobrze się schłodzi wyjmujemy je i rozwałkowujemy na 3-4 mm. Następnie wycinamy ciasteczka i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Pieczemy je w temp. 180 st przez około 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak grubo rozwałkowane jest ciasto.
Gdy ciasto dobrze się schłodzi wyjmujemy je i rozwałkowujemy na 3-4 mm. Następnie wycinamy ciasteczka i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Pieczemy je w temp. 180 st przez około 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak grubo rozwałkowane jest ciasto.
kapitan_barbarossa
misia5
:)