Sposób przygotowania:
Kruche orzechowe ciasteczka
Mąkę, sól oraz cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy drobno posiekane orzechy laskowe, żółtko oraz pokrojone w małą kostkę masło lub margarynę. Szybko zarabiamy jednolite ciasto, które owijamy w folię spożywczą i wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.
Gdy ciasto dobrze się schłodzi wyjmujemy je i rozwałkowujemy na 3-4 mm. Następnie wycinamy ciasteczka i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Pieczemy je w temp. 180 st przez około 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak grubo rozwałkowane jest ciasto.
Gdy ciasto dobrze się schłodzi wyjmujemy je i rozwałkowujemy na 3-4 mm. Następnie wycinamy ciasteczka i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Pieczemy je w temp. 180 st przez około 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak grubo rozwałkowane jest ciasto.
![Kruche orzechowe ciasteczka Kruche orzechowe ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-orzechowe-ciasteczka-252897.jpg)
![Kruche orzechowe ciasteczka Kruche orzechowe ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-orzechowe-ciasteczka-252898.jpg)
![Kruche orzechowe ciasteczka Kruche orzechowe ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-orzechowe-ciasteczka-252899.jpg)
![Kruche orzechowe ciasteczka Kruche orzechowe ciasteczka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-orzechowe-ciasteczka-252900.jpg)
kapitan_barbarossa
misia5
:)