Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Orzotto z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kurkowe ''żniwa'' w tym roku są obfite a i pomysłów na wykorzystanie kurek mi nie brakuje, a oto jeden z nich kurkowe orzotto.

Orzotto z kurkami

Składniki:

Orzotto z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Orzotto z kurkami
Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Na głębokiej patelni podgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę i czosnek, dodaj pęczak i podsmażaj całość aż pęczak się lekko upraży, na drugiej patelnio na maśle podsmaż kurki. Do pęczaku porcjami dolewaj bulion i czekaj aż zostanie wchłonięty, gdy kasza wchłonie 3/4 buliony dodaj kurki. Gdy pęczak będzie al dente dopraw całość silą pieprzem i tartym parmezanem.