mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Oscypek w ziołach prowansalskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Błyskawiczna, prosta przekąska z owczego serka smażonego w ziołach prowansalskich podana na plastrach pomidora.

Oscypek w ziołach prowansalskich Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Oscypek w ziołach prowansalskich

 

 

Sposób przygotowania:

Oscypek w ziołach prowansalskich
Pomidory myję i kroję w grybe plastry. Oscypka kroję w plastry. Cebule obieram i kroję w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzewam masło i podsmażam na nim cebulę, następnie wyjmyję i trzymam w cieple. Na patelni układam plastry oscypka, oprószam prowansalskimi ziołami i smażę na złoty kolor. Po chwili przewracam na drugą stronę, posypuję ziołami, na każdym kawałku oscypka kładę plaster pomidora, a na wierzchu kilka krążków cebulki. Smażę jeszcze chwilę. Podaję serek na gorąco.
Oscypek w ziołach prowansalskich
Ser oscypek kroję w doś grube plasterki, odkładam
Oscypek w ziołach prowansalskich
Pomidory myję i kroję w dość grube plastry
Oscypek w ziołach prowansalskich
Na rozgrzanej patelni smażę plastry oscypka
Oscypek w ziołach prowansalskich
Odwracam plastry oscypka na drugą stronę i też smażę

Tagi:

zioła