Sposób przygotowania:
Ostry mus z pomidorów
Pomidory umyj, podziel na ćwiartki, wytnij nasady ogonków i pokrój w grubą kostkę.
Obierz cebulę i czosnek. Cebulę pokrój w grubą kostkę, czosnek na plasterki. Oba składniki podsmaż do zeszklenia na gorącym oleju,dodając skórkę z cytryny.
Do podsmażonej cebuli i czosnku dodaj pomidory i całość duś pod przykryciem ok 10 minut.
Przygotuj sos, mieszając przecier, wino i śmietanę. Dopraw bazylią, oregano, pieprzem, papryką i solą.
Obierz cebulę i czosnek. Cebulę pokrój w grubą kostkę, czosnek na plasterki. Oba składniki podsmaż do zeszklenia na gorącym oleju,dodając skórkę z cytryny.
Do podsmażonej cebuli i czosnku dodaj pomidory i całość duś pod przykryciem ok 10 minut.
Przygotuj sos, mieszając przecier, wino i śmietanę. Dopraw bazylią, oregano, pieprzem, papryką i solą.