Sposób przygotowania:
Ostry sos z czerwoną fasolą
Kiełbasę kroimy w plastry i podsmażamy w garnku. Dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchewkę. Dodajemy przyprawy;majeranek, sól, pieprz, zmiażdżony czosnek, oraz drobno pokrojoną papryczkę chili. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do kiełbasy i marchewki, podsmażamy. Kapustę pekińską kroimy i dodajemy do garnka, wszystko dusimy z odrobiną wody do miękkości marchewki.Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka. Dodajemy odsączoną kukurydzę oraz czerwoną fasolę. Podlewamy wodą,jeszcze chwilę dusimy i dodajemy koncentrat, kostkę rosołową i ulubione zioła. Mieszamy dokładnie, doprowadzamy do bulgotania-podajemy z ugotowanym ryżem.