Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Ostry sos z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, rozgrzewający, ostry sos do ryżu

Ostry sos z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ostry sos z czerwoną fasolą

 

  • 2 pętka kiełbasy,
  • 1 marchewka,
  • 1 duża cebula,
  • puszka czerwonej fasoli,
  • pół puszki kukurydzy,
  • ćwiartka kapusty pekińskiej,
  • kostka rosołowa,
  • jedna czerwona papryka,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 ostra papryczka chili
  • przyprawy-sól,pieprz, majeranek, ulubione zioła.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ostry sos z czerwoną fasolą
Kiełbasę kroimy w plastry i podsmażamy w garnku. Dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchewkę. Dodajemy przyprawy;majeranek, sól, pieprz, zmiażdżony czosnek, oraz drobno pokrojoną papryczkę chili. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do kiełbasy i marchewki, podsmażamy. Kapustę pekińską kroimy i dodajemy do garnka, wszystko dusimy z odrobiną wody do miękkości marchewki.Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka. Dodajemy odsączoną kukurydzę oraz czerwoną fasolę. Podlewamy wodą,jeszcze chwilę dusimy i dodajemy koncentrat, kostkę rosołową i ulubione zioła. Mieszamy dokładnie, doprowadzamy do bulgotania-podajemy z ugotowanym ryżem.
Ostry sos z czerwoną fasolą
Kiełbasę i marchew kroimy w plastry i podsmażamy w garnku
Ostry sos z czerwoną fasolą
Do wcześniej podduszonych składników dodajemy czerwoną fasolę
Ostry sos z czerwoną fasolą
Na koniec sos doprawiamy koncentratem pomidorowym i ulubionymi ziołami