KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Ostrygi ze smażonym czosnkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wspaniały smak ostrygi z nutką czosnku.

Ostrygi ze smażonym czosnkiem.

Składniki:

Ostrygi ze smażonym czosnkiem.

 

  • świeża ostryga,
  • sok z limonki,
  • smażony, suszony czosnek, ja użyłem kupionego w Tajlandii, taki sam kupimy w Makro.

Sposób przygotowania:

Ostrygi ze smażonym czosnkiem.
Świeże ostrygi dokładnie myjemy w zimnej osolonej wodzie, układamy na suchej szmatce, tak aby obeschły. Specjalnym, ostrym nożem do ostryg ( nóż powinien być krótki i ostry) otwieramy delikatnie, tak aby nie wylała się morska słonawa woda. Otwarte ostrygi układamy na talerzu, skrapiamy sokiem z limonki, posypujemy suszonym smażonym czosnkiem. Do ostryg koniecznie podaj białe, wytrawne, gazowane wino, koniecznie schłodzone. SMACZNEGO.

Tagi:

ostrygi