elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Ostrygowe brokuły

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ostrygowe brokuły, ostrygowe brokuły, ostrygowe brokuły

Ostrygowe brokuły

Składniki:

Ostrygowe brokuły

 

  • 3 duże brokuły
  • 3 łyżki wina ryżowego
  • 7 łyżek sosu ostrygowego
  • 1/3 łyżeczki czarnego, mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka oleju chilli
  • 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych
  • 23 szalotki
  • 3 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Ostrygowe brokuły
Brokuły podzielić na różyczki. Włożyć do wrzątku na pół minuty. Odsączyć. Obrać i posiekać szalotki, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać, wsypać na rozgrzany wok. Podsmażyć. Włożyć brokuły. Smażyć 5 minut. Co jakiś czas pomieszać. Wlać wino, wymieszać z sosem. Smażyć 5 minut. Przyprawić.

Tagi:

sosy brokuły