Sposób przygotowania:
Oszukane Ptyśki wg Elfi
Miały to być ptysie ale niestety nie urosły...za karę zatem, napełniłam je oszukanym kremem. W garnuszku gotuję wodę i dodaję masło. Mieszam i gotuję na małym ogniu aż masło zupełnie się roztopi. Następnie przelewam do miski i dosypuję mąkę. Mieszam i dodaje ok 0,5 łyżeczki soli. Odstawiam do wystudzenia. Następnie wbijam jajka i miksuje mikserem aby nie powstały grudki. Łyżką nakładam małe placuszki - kupki na blaszce, na papierze do pieczenia. Piekę w temp 200C przez ok 15 minut. Krem: masło ucieram z cukrem pudrem w mikserze. Można dodać olejek waniliowy :) Jeśli uważamy że krem jest za rzadki to dosypujemy więcej cukru pudru. Po upieczeniu, studzimy ptyśki. Następnie przekrajam na pół i smaruję w środku krem. Dla smakoszy można posypać jeszcze cukrem pudrem z wierzchu :)