Sposób przygotowania:
Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinamiETAP 1:
Otręby przełożyć do blendera i zmielić.
ETAP 2:
Przesypać do miski, dodać stevię, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać
ETAP 3:
W drugiej miseczce wymieszać jajko z jogurtem.
ETAP 4:
Następnie mokre składniki przelać do sypkich i dokładnie wymieszać łyżką.
ETAP 5:
Przelać do pojemniczka do podgrzewania dań, ustawić mikrofalę na maksymalną moc i piec 2,5-3 minut- zależy od sprzętu. Sprawdzać, aby ciacha nie przypalić. Wyjąć z mikrofali i ostudzić.
Przełożenie:
Do miseczki przełożyć serek. Dodać stevie i ekstrakt i dokładnie wymieszać.
ETAP 7:
Ciasto przekroić wzdłuż na trzy części. Na talerzu ułożyć pierwszy kawałek ciasta i nałożyć 2 łyżki serka. Ułożyć maliny ( jeśli są duże tak jak moje warto je przekroić na pół). Przykryć drugim kawałkiem i znów go przełożyć serkiem i owocami. Nałożyć ostatni kawałek ciasta i zrobić mały kleks z serka i udekorować maliną. Warto na godzinę wstawić do lodówki, aby smaki się połączyły.
Smacznego!
marcinka
jaNina
monikaT83
Janinko u mnie ostatnio takie lekkie rzeczy bo walczę z wagą...
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka