dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Otrębuski z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne ciasteczka z dżemem.

Otrębuski z dżemem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Otrębuski z dżemem

 

  • 25 dag twarogu (chudy)
  • 1/2 szkl otrębów pszennych
  • 1/2 szkl otrębów owsianych
  • 3 - 4 łyż cukru
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • dżem malinowy

Sposób przygotowania:

Otrębuski z dżemem
Twaróg przekładamy do miski i rozdrabniamy. Dodajemy otręby pszenne i owsiane, proszek, cukier i jajko. Dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy małe placuszki. Na środku robimy małe wgłębienie, w którym układamy dżem. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 - 20 minut. Smacznego.
Otrębuski z dżemem
Twaróg przekładamy do miski i rozdrabniamy.
Otrębuski z dżemem
Do twarogu dodajemy, otręby, cukier i jajko.
Otrębuski z dżemem
Zagniatamy ciasto i formujemy zgrabne placuszki.
Otrębuski z dżemem
Na każdym ciastku układamy odrobinę dżemu.

Tagi:

jajko jajka