Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Otulona kaszą cukinia z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Resztki produktów inspirują mnie do poszukiwania nowych smaków- i tym razem wszystko się udało i było nawet lepsze niż dobre :)

Otulona kaszą cukinia z piekarnika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Otulona kaszą cukinia z piekarnika

 

 

Sposób przygotowania:

Otulona kaszą cukinia z piekarnika
Do kaszy jęczmiennej dodajemy drobno pokrojoną mozzarellą oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy mniej więcej w 1 cm talarki. Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym białku jajka i kaszy z dodatkami. Cukinię układamy na papierze do pieczenia i gotowania i pieczemy około 15 minut w 180-190 stopniach. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Otulona kaszą cukinia z piekarnika
Do kaszy jęczmiennej dodajemy drobno pokrojoną mozzarellą oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Otulona kaszą cukinia z piekarnika
Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy mniej więcej w 1 cm talarki.
Otulona kaszą cukinia z piekarnika
Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym białku jajka i kaszy z dodatkami. Cukinię układamy na papierze do pieczenia i gotowania