kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Owoce morza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mój brat robi to z kalmarami-ja zamieniam na filety rybne-nie pytajcie dlaczego :P

Owoce morza

Składniki:

Owoce morza

 

  • kalmary-1 puszka (lub taka sama ilość filetów rybnych)
  • 1/3 szklanki sparzonych rodzynek
  • pomidor
  • 4 pory
  • 6 ząbków marynowanego czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1/2 szklanki pasty pomidorowej
  • olej
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Owoce morza
Kroimy pory na plasterki.Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem.Dodajemy rodzynki i pokrojony czosnek (1 ząbek tak na 4 części).Doprawiamy sola i pieprzem i smażymy póki się nie zeszkli.Kalmary (lub filety) smażymy na drugiej patelni na małej ilości tłuszczu.Wlewamy do nich pastę pomidorową,wsypujemy natkę pietruszki,wrzucamy obrany i pokrojony w drobną kostkę pomidor.Doprawiamy szczyptą soli i białego pieprzu.Gotowe owoce morza przekładamy na półmisek i obkładamy potrawka z pora.Podajemy od razu (można z białym pieczywem).Smacznego!