Sposób przygotowania:
Owoce morza czosnkowo-szczypiorkowe
Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy mrożone owoce morza. Odrobinę solimy. Smażymy na średnim ogniu. Gdy całkowicie się rozmrożą całość skrapiamy sokiem z plastra cytryny. Po chwili dodajemy czosnek wraz z szczypiorkiem. Mieszamy i całość smażymy od momentu odparowania wody. Patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy jogurt naturalny oraz wlewamy wino. Wspólnie mieszamy i ponownie podsmażamy lekko odparowując wino. Podałem z grillowanymi bagietkami posmarowanymi masłem smakowym (bazyliowo-czosnkowym z dodatkiem natki pietruszki). Smacznego.
marietta
kumcok
tyle ze pieprz czuc a cytryna dalej tak samo
marietta
nie skrapiać tyle cytryną,tyle mi przychodzi na myśl.
kumcok
pozdrawiam
kumcok
pacpaw
jedyne co mi przychodzi to rozcieńczyć sos śmietaną kremówką. Albo łyżką cedzakowa wyłowić owoce morza, a sam sos zrobić od początku w końcowym etapie dodając owoce morza i dusząc je w sosie, aby uwolniły trochę aromatu do tego sosu.