Sposób przygotowania:
Owoce w galarecie wg Smakosza
Przygotowanie:
Obrane jabłka pokrajać na połówki,wydrążyć gniazda nasienne.Obgotować połówki owoców w syropie,wyjąć kiedy będą miękkie,ale jeszcze zwarte.Ułożyć połówki owoców w dużej,szklanej kompotierce.Obraną pomarańczę przekrajać na połówki,następnie na półkrążki i ułożyć je między jabłkami.Do syropu dodać tyle wody,aby było 0,5 litra płynu,rozpuścić galaretkę i przestudzoną zalać owoce,wstawić do lodówki.
Obrane jabłka pokrajać na połówki,wydrążyć gniazda nasienne.Obgotować połówki owoców w syropie,wyjąć kiedy będą miękkie,ale jeszcze zwarte.Ułożyć połówki owoców w dużej,szklanej kompotierce.Obraną pomarańczę przekrajać na połówki,następnie na półkrążki i ułożyć je między jabłkami.Do syropu dodać tyle wody,aby było 0,5 litra płynu,rozpuścić galaretkę i przestudzoną zalać owoce,wstawić do lodówki.