Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Owoce w kremie hiszpańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Owocowa pokusa dla łasuchów.

Owoce w kremie hiszpańskim

Składniki:

Owoce w kremie hiszpańskim

 

  • 3kiwi,
  • 2pomarańcze,
  • 15dag.czerwonych porzeczek,
  • 15dag.jagód,
  • 20dag.masła,
  • 2łyżki mąki pszennej,
  • 1 i 1/2szkl.mleka,
  • 6żółtek,
  • 1szkl.cukru,
  • 1cukier waniliowy(1,6dag.)

Sposób przygotowania:

Owoce w kremie hiszpańskim
Z mąki i połowy masła zrobić biała zasmażkę,wlać zimne mleko,zagotowac,stale mieszając i zmiksować na gładką masę.Dodać cukier i nadal mieszając ponownie zagotować.Krem ostudzić,następnie miksując go,dodawać na przemian,resztę masła,żółtka i cukier waniliowy.Porzeczki i jagody przebrać,umyć i osączyć.Kiwi obrać i pokroić w plasterki,pomarańcze obrać i ostrym nożem wyciąć spośród błonek cząstki miąższu.W pucharkach układać owoce,przekładając je kremem.