Sposób przygotowania:
Owocowe cudo lata
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować.
Formę dużą, prostokątną, wysmarować masłem i obsypać kaszą manną.
Ciasto wyłożyć na blachę, a nie owoce.
Ze składników na kruszonkę masło, mąkę i cukier zagnieść, aż powstanie kruszonka.
Posypać gotową kruszonką ciasto z owocami i piec około 60 minut w temperaturze 180 C.
Po ostygnięciu ciasta, cukier puder zalać sokiem z cytryny i dobrze wymieszać i powstałym lukrem polać ciasto.
Formę dużą, prostokątną, wysmarować masłem i obsypać kaszą manną.
Ciasto wyłożyć na blachę, a nie owoce.
Ze składników na kruszonkę masło, mąkę i cukier zagnieść, aż powstanie kruszonka.
Posypać gotową kruszonką ciasto z owocami i piec około 60 minut w temperaturze 180 C.
Po ostygnięciu ciasta, cukier puder zalać sokiem z cytryny i dobrze wymieszać i powstałym lukrem polać ciasto.
SylaUla