Sposób przygotowania:
Sernik z wiejskiego sera
Ser wiejski mielimy trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa.
W makutrze ucieramy masło lub margarynę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy.
Gdy masa jest puszysta dodajemy po łyżce sera zmielonego i tak do skończenia. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do całości, delikatnie szpatułką lub łyżką mieszamy i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 60 minut w 190 stopniach.
Studzimy przy otwartym piekarniku.
W makutrze ucieramy masło lub margarynę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy.
Gdy masa jest puszysta dodajemy po łyżce sera zmielonego i tak do skończenia. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do całości, delikatnie szpatułką lub łyżką mieszamy i wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 60 minut w 190 stopniach.
Studzimy przy otwartym piekarniku.
SylaUla