Sposób przygotowania:
Owocowe mleczna pianka
Etapy przygotowania
Mleko i smietane schlodzic w lodowce. Owoce z puszki odsaczyc, w razie koniecznosci, brzoskwinie pokroic na drobne kawalki. Zelatyne rozpuscic w 4 lyzkach goracej wody, ostudzic. Kazda galaretke rozpuscic oddzielnie, kazda w 5 lyzkach goracej wody , ostudzic. Mleko ubic na puszysta piane, wraz z lyzeczka cukru wanilinowego i polowa szklanki cukru pudru. Kremowke ubic w inedtyczny sposob. Ubite mleko oraz ubita kremowke, dokladnie wymieszac i podzielic na 2 czesci. Do jednej z czesci dodac galaretke czerwona, polowe rozpuszczonej zelatyny oraz odsaczone maliny, ostroznie wymieszac, do drugiej czesci dodac druga druga galaretke, pozostala zelatyne oraz kawalki odsaczonych brzoskwin, wymieszac. Forme wykladamy folia spozywcza. Do formy, wylac najpierw mase z malinami, wstawic do lodowki, a gdy stezeje, wylozyc na nia mase z brzoskwiniami. Kiedy deser zaczne tezec, wierzch wylozyc polówkami winogron. Deser nalezy schlodzic w lodowce przez ok 2 godziny. Przetrzymywac w lodowce.
Mozna zredukowac nieco ilosc cukru np. do 2/3 szklanki, deser bedzie mniej slodki. Spód mozna tez wylozyc herbatnikami i nasaczyc, rozpuszczona w zredukowanej ilosci wody, tezejaca galaretka.
Mleko i smietane schlodzic w lodowce. Owoce z puszki odsaczyc, w razie koniecznosci, brzoskwinie pokroic na drobne kawalki. Zelatyne rozpuscic w 4 lyzkach goracej wody, ostudzic. Kazda galaretke rozpuscic oddzielnie, kazda w 5 lyzkach goracej wody , ostudzic. Mleko ubic na puszysta piane, wraz z lyzeczka cukru wanilinowego i polowa szklanki cukru pudru. Kremowke ubic w inedtyczny sposob. Ubite mleko oraz ubita kremowke, dokladnie wymieszac i podzielic na 2 czesci. Do jednej z czesci dodac galaretke czerwona, polowe rozpuszczonej zelatyny oraz odsaczone maliny, ostroznie wymieszac, do drugiej czesci dodac druga druga galaretke, pozostala zelatyne oraz kawalki odsaczonych brzoskwin, wymieszac. Forme wykladamy folia spozywcza. Do formy, wylac najpierw mase z malinami, wstawic do lodowki, a gdy stezeje, wylozyc na nia mase z brzoskwiniami. Kiedy deser zaczne tezec, wierzch wylozyc polówkami winogron. Deser nalezy schlodzic w lodowce przez ok 2 godziny. Przetrzymywac w lodowce.
Mozna zredukowac nieco ilosc cukru np. do 2/3 szklanki, deser bedzie mniej slodki. Spód mozna tez wylozyc herbatnikami i nasaczyc, rozpuszczona w zredukowanej ilosci wody, tezejaca galaretka.
msewka
luna
Anula
Jojo
yola
dzastina
Natala1210
iwi69
Marika_1961