Sposób przygotowania:
Owocowy deser wg agnieszkalider
Należy przygotować niezbędne składniki na deser, następnie bitą śmietanę w proszku- śnieżkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, ubijając ją ze schłodzonym mlekiem. Żelatynę spożywczą namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, gdy napęcznieje należy zalać ją wrzącą wodą i rozpuścić, następnie schłodzić. Banany obrać ze skórki, a w dalszej kolejności zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Do śnieżki dodać starte banany, wiórki, rum, sok cytrynowy i żelatynę, całość wymieszać na jednolitą masę. Ułożyć w dowolny sposób w pucharkach i udekorować listkami mięty i plasterkami cytryny. Rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu polewę czekoladową i udekorować czekolada wedle własnego uznania. Schłodzić przed podanie.