Sposób przygotowania:
Owocowy raj.
.Biszkopt klasyczny można przygotować według mojego przepisu zmieniając tylko składniki. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścićw odrobinie wrzątku. Truskawki oczyścić, umyć, osączyć, odłożyć 10 największych do dekoracji, pozostałe rozgnieść. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Serki dodawać po łyżeczce do masy, cały czas ucierając, dodać żelatynę, delikatnie wymieszać. Włożyć rozgniecione truskawki. Blat biszkoptowy ułożyć w tor-townicy, nałożyć masę truskawkową, przykryć drugim blatem, wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Kiwi obrać, pokroić w plasterki. Brzoskwinie odsączyć, syrop zagotować, zblanszować w nim kiwi, wymieszać z galaretką, 1/2 szklanki płynu odlać. Na torcie ułożyć owoce, zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki. Gdy zastygnie, rozpiąć tortownicę, boki tortu posmarować odłożoną galaretką, obsypać wiórkami czekoladowymi i kokosowymi. Biszkopt klasyczny: https://gotujmy.pl/biszkopt-klasyczny,przepisy-biszkopty-przepis,130546.html