Sposób przygotowania:
Owocowy sernik z galaretką krystaliczną
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 500 ml przegotowanej wody, wiśniową w 250 ml.
2-3 łyżki przestudzonej czerwonej galaretki mieszamy z serkiem truskawkowym o temperaturze pokojowej. Przekładamy do galaretki i dokładnie mieszamy.
Tortownicę 18 cm wykładamy herbatnikami, rozkładamy część maliny i delikatnie polewamy lekko tężejącą czerwoną masą serową. Schładzamy w lodówce.
Po około 1,5 godzinie na dobrze schłodzonym serku rozkładamy maliny z borówkami i delikatnie zalewamy krystaliczną galaretką, znów schładzamy.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 250 ml wody, przestudzoną mieszamy z serkiem brzoskwiniowym.
Morele kroimy w dość drobne cząstki.
Na całkowicie zastygniętej galaretce krystalicznej rozkładamy kawałki moreli i zalewamy je żółtą masą serową.
Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
2-3 łyżki przestudzonej czerwonej galaretki mieszamy z serkiem truskawkowym o temperaturze pokojowej. Przekładamy do galaretki i dokładnie mieszamy.
Tortownicę 18 cm wykładamy herbatnikami, rozkładamy część maliny i delikatnie polewamy lekko tężejącą czerwoną masą serową. Schładzamy w lodówce.
Po około 1,5 godzinie na dobrze schłodzonym serku rozkładamy maliny z borówkami i delikatnie zalewamy krystaliczną galaretką, znów schładzamy.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 250 ml wody, przestudzoną mieszamy z serkiem brzoskwiniowym.
Morele kroimy w dość drobne cząstki.
Na całkowicie zastygniętej galaretce krystalicznej rozkładamy kawałki moreli i zalewamy je żółtą masą serową.
Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
SylaUla
ewaeu