Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z czarnymi porzeczkami i czekoladą
1. Masło roztapiamy i lekko studzimy. Jajka i żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo obie mąki z proszkiem do pieczenia i ucieramy, na koniec wlewamy przestudzone masło lub margarynę i dokładnie ucieramy.
2. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Owoce oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie rozkładamy je równomiernie na cieście. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone wyjmujemy z piekarnika.
3. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie polewamy nią ciasto, dekorujemy posypką i odstawiamy do wystudzenia ciasta. Po tym czasie ciasto jest gotowe do podanie.
4. Smacznego życzę.
2. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Owoce oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie rozkładamy je równomiernie na cieście. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone wyjmujemy z piekarnika.
3. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie polewamy nią ciasto, dekorujemy posypką i odstawiamy do wystudzenia ciasta. Po tym czasie ciasto jest gotowe do podanie.
4. Smacznego życzę.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)