Sposób przygotowania:
Boski tort bez pieczenia
Ciasteczka włożyć do miski i pokruszyć (np. tłuczkiem). Masło roztopic razem z jedną tabliczką czekolady (najlepiej w kąpieli wodnej), następnie wymieszać z pokruszonymi herbatnikami. Dno i boki formy (najlepiej okrągła tortownica z odpinanym bokiem) wyłożyć powstałą masą, przyciskając wypukłą częścią łyżki. Wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować masę. Roztopić czekoladę (pozostałe 2 sztuki) i wymieszać z masą krówkową Masę wyłożyć na spód z herbatników i ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Banany obrać i pokroić w plasterki, wymieszać z sokiem z cytryny. Śmietankę kremówkę ubić na bardzo sztywną pianę i wymieszać z połową bananów, wyłożyć na warstwę masy kajmakowej. Udekorować pozostałymi bananami. Całość posypać kakao Przechowywać w lodówce.