Sposób przygotowania:
Karmelowy tort
Pieczemy biszkopt z 6 jaj w okrągłej tortownicy. Po wystygnięciu przecinamy na pół. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Studzimy.Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i porcjami dodajemy budyń,ażpowstanie gładka masa.Na końcu wlewamy spirytus. Jeśli używamy mleka skondensowanego, gotujemy go ok 2.5 godz ażpowstanie masa karmelowa. Żelatynę zalewamy zimną wodą i czekamy,aż napęcznieje,następnie rozpuszczamy ją we wrzątku.Studzimy. Śmietankę ubijamy z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym.Dodajemy żelatynę. Na biszkopt wykładamy masę budyniową,herbatniki,masę krówkową lub karmelową,herbatnki i bitą śmietankę. Rozpuszczamy 3 kolorowe galaretki w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Połowki pomarańczy wydrążamy i wlewamy tężejące galaretki.Po zastygnięciu kroimy w plasterki i dekorujemy tort, dodając owoce.Zalewamy 3 galaretką i wynosimy na zimno.
marietta