Sposób przygotowania:
Torcik śmietanowy z truskawkami
Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywno, ucierając wsypujemy cukier oraz po jednym żółtku, na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
Przygotowaną masę przekładamy do formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostudzony biszkopt kroimy na pół. Schłodzoną śmietanę wlewamy do naczynia, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy oraz śmietan-fix, miksujemy.
Truskawki myjemy, osuszamy, część kroimy na połowę a pozostałe kroimy w plasterki. Na dolną część biszkoptu wykładamy 3/4 masy śmietanowej, układamy połówki truskawek, przykrywamy wierzchnim biszkoptem, lekko dociskamy.
Pozostałą masę śmietanową rozsmarowujemy na wierzchu, układamy plasterki truskawek tworząc rozetę, wstawiamy do lodówki.
Przygotowaną masę przekładamy do formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Ostudzony biszkopt kroimy na pół. Schłodzoną śmietanę wlewamy do naczynia, ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, cukier waniliowy oraz śmietan-fix, miksujemy.
Truskawki myjemy, osuszamy, część kroimy na połowę a pozostałe kroimy w plasterki. Na dolną część biszkoptu wykładamy 3/4 masy śmietanowej, układamy połówki truskawek, przykrywamy wierzchnim biszkoptem, lekko dociskamy.
Pozostałą masę śmietanową rozsmarowujemy na wierzchu, układamy plasterki truskawek tworząc rozetę, wstawiamy do lodówki.
Jagodowa
SylaUla
Magdalena88
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki