Sposób przygotowania:
Ciasto na biszkopcie z owocami i galaretką
Włącz piekarnik na 180 stopni, góra-dół. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj stopniowo cukier i ubijaj, aż się rozpuści. Następnie dodaj po 1 żółtku.
Na koniec dodaj przesiane mąki i miksuj na niskich obrotach. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz ok 30 min do tzw suchego patyczka. Jak biszkopt będzie już gotowy wyciągnij go i rzuć blaszką o podłogę z wysokości ok. 30 cm, po czym włóż z powrotem do piekarnika i poczekaj aż przestygnie.
Drzwiczki piekarnika muszą być lekko uchylone. Budynie ugotuj z cukrem,ostudź przykryte ściereczką, żeby nie zrobił się kożuch.
Utrzyj mikserem masło, dodawaj po łyżce budyniu i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Owoce umyj. Galaretki rozpuść w 0,75 ml wrzątku i odstaw do ostudzenia.
Na wystudzony biszkopt wyłóż masę budyniową, ułóż owoce lekko dociskając.
Na owoce wyłóż tężejącą galaretkę. Wstaw do lodówki.
Na koniec dodaj przesiane mąki i miksuj na niskich obrotach. Przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz ok 30 min do tzw suchego patyczka. Jak biszkopt będzie już gotowy wyciągnij go i rzuć blaszką o podłogę z wysokości ok. 30 cm, po czym włóż z powrotem do piekarnika i poczekaj aż przestygnie.
Drzwiczki piekarnika muszą być lekko uchylone. Budynie ugotuj z cukrem,ostudź przykryte ściereczką, żeby nie zrobił się kożuch.
Utrzyj mikserem masło, dodawaj po łyżce budyniu i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Owoce umyj. Galaretki rozpuść w 0,75 ml wrzątku i odstaw do ostudzenia.
Na wystudzony biszkopt wyłóż masę budyniową, ułóż owoce lekko dociskając.
Na owoce wyłóż tężejącą galaretkę. Wstaw do lodówki.