Sposób przygotowania:
Sernik z gruszkami i kokosowym wierzchemKokosowy wierzch:
Wszystkie składniki wymieszać i schłodzić w zamrażarce przez około 15 minut.
Gruszki:
Gruszki bez skórki pokroić w kostkę i połączyć z sokiem z cytryny.
Spód:
Masło lub margarynę zmiksować z cukrem z cukrem i następnie wymieszać z jajkiem oraz mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
Spód formy wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć ciastem i nakłuć je za pomocą widelca.
Ciasto podpiec około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Masa serowa:
Wszystkie składniki masy dokładnie, ale krótko zmiksować.
Całość:
Gruszki ułożyć na podpieczonym spodzie i następnie przelać masę serową.
Na wierzch zetrzeć lub poskubać palcami kokosowe ciasto.
Pieczenie:
Sernik przykryć folią aluminiową, aby kokosowy wierzch się nie przypalił.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Pod koniec pieczenia można zdjąć folię aluminiową.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości