Sposób przygotowania:
Owsiane muffinki z winogronem i czekoladą
1. Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche składniki. Do drugiej miski wbijamy jajka i wlewamy mleko, dodajemy płynny miód i lekko je roztrzepujemy widelcem lub ,,rózgą''. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy wcześniej umyte, osuszone, pokrojone w kostkę i pozbawione pestek winogrona oraz pokrojoną w kostkę czekoladę i dokładnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej dodatkowo papierowymi papilotkami.
3. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
4. Podajemy, a ja smacznego Wam życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi 12 sztuk muffinek.
2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej dodatkowo papierowymi papilotkami.
3. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
4. Podajemy, a ja smacznego Wam życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi 12 sztuk muffinek.