Sposób przygotowania:
Niebiańska owsianka
Niektóre przepisy wydają się banalnie proste, jednak czasami słowo „proste” jest trudne do osiągnięcia. W tym wypadku wystarczy mały drobiazg aby znaleźć się w raju. Niby zwykła owsianka, a jaka niezwykła się staje gdy z miłością podprażam ziarna na patelni. Uwielbiam ten moment kiedy po kuchni wesoło tańczy orzechowy zapach rumianych płatków owsianych, a mleko okrywa się słodkim kożuchem.
1.Płatki owsiane i żytnie wymieszać. Podprażyć je na rozgrzanej, teflonowej patelni na złoty kolor. (nabiorą orzechowego smaku)
2.Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać podprażone płatki oraz szczyptę soli i miód.
3.Gotować na małym ogniu przykryte pokrywką około 15 min.
1.Płatki owsiane i żytnie wymieszać. Podprażyć je na rozgrzanej, teflonowej patelni na złoty kolor. (nabiorą orzechowego smaku)
2.Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać podprażone płatki oraz szczyptę soli i miód.
3.Gotować na małym ogniu przykryte pokrywką około 15 min.