Sposób przygotowania:
Ozorki w galarecie Eli
Ozorki zalać wodą,dodać kucharka, liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości.Pod koniec gotowania dodać marchewkę.Miękkie ozorki i marchewkę wyjąć z wywaru.Ciepłe ozorki obrać ze skórki i pokroić w plasterki.Groszek wyłożyć na sitko,przepłukać wodą i odsączyć.Marchewkę pokroić dekoracyjnie w plasterki.Do 1 szklanki wywaru wsypać żelatynę i rozpuścić.Wlać do reszty zimnego wywaru.Doprawić solą,pieprzem i maggi.Do małych filiżanek(ja dałam do kubeczków po smakowych bieluchach)na dno włożyć,plasterek marchewki,groszek konserwowy,plasterki ozorków,zalać wywarem z żelatyną,ostudzić i włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Smacznego!
msewka
eli_555
góralka
ewa19614
kasik12
dusia30