Sposób przygotowania:
Pączki hiszpańskieETAP 1:
Wodę wlewamy do rondla, dodajemy masło lub margarynę i szczyptę soli. Zagotowujemy i mieszamy do czasu całkowitego rozpuszczenia się tłuszczu.
ETAP 2:
Do gotującej się wody z tłuszczem wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do czasu, aż ciasto zacznie odchodzić od garnka. Zestawiamy z ognia i studzimy.
ETAP 3:
Do wystudzonego ciasta dodajemy po jednym jajku i ucieramy mikserem.
ETAP 4:
Papier do pieczenia tniemy na kwadraty. Smarujemy lekko olejem i za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy porcję ciasta tworząc koła.
ETAP 5:
Pączki kładziemy na rozgrzanym oleju papierem do góry. Po ok. minucie usuwamy papier z ciastka i smażymy z obu stron na rumiano. Usmażone wyciągamy na ręcznik papierowy, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe smarujemy lukrem.
Blendi
Ewus24
Wspaniałe