Sposób przygotowania:
Pączki hiszpańskie
1. Masło rozpuścić w 1 szkl. wody z szczyptą soli. Wsypać przesianą mąkę i energicznie mieszać aż masa będzie odstawać od ścianek naczynia. Zdjąć z palnika i pozostawić do ostudzenia. 2. Do ostudzonej masy wbijać jajka, za każdym razem dobrze miksować do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyciskać na papier do pieczenia, wysmarowany wcześniej olejem kółka z ciasta o średnicy około 6-7 cm. Papier do pieczenia pociąć nożyczkami tak, aby każdy uformowany pączek hiszpański był na osobny kawałku papieru. 3. Olej rozgrzać do 175st.C. Wrzucić pączki papierem do góry, po chwili ściągnąć papier. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Odsączyć na ręczniku papierowym. 4. Lukier: Składniki utrzeć ze sobą. Jeszcze ciepłe pączki wysmarować lukrem. Smacznego!