Sposób przygotowania:
Pączki cioci Kryśki
Na początek przygotowujemy rozczyn - Do ciepłego mleka dodajemy drożdże, dodajemy około 2 łyżki mąki i mieszamy do uzyskania gęstej śmietany. Na patelni roztapiamy masło i je odstawiamy. Żółtka ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru. Do miski przesypujemy mąkę, dodajemy ostudzone masło, utarte żółtka i rozczyn - zarabiamy na jednolite ciasto aż ciasto będzie odchodziło od ręki. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce pod przykrycie do wyrośnięcia. Rozkładamy papier do pieczenia, smarujemy go tłuszczem. Przy pomocy łyżki dużej odmierzamy porcje ciasta w które zwijamy marmoladę - formujemy około 24 pączki, zostawiamy je na 30 minut. Olej rozgrzewamy, wlewamy spirytus. Na oleju smażymy rumiane pączki z dwóch stron. Wyciągamy na kuchenne papierowe ręczniki by pozbyć się nadmiaru tłuszczu, oprószamy cukrem pudrem.