zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pączki doskonałe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pączki są dobre do wszystkiego.

Pączki doskonałe

Składniki:

Pączki doskonałe

 

  • 20 dag mąki, 20dag cukru, 15 dag masła, 3 jajka, 10 dag orzechów

Sposób przygotowania:

Pączki doskonałe
Z mąki, 10 dag cukru, masła, 2 żółtek zagniatamy szybko ciasto i rozwałkujemy je na grubość pół centymetra. Wykrawamy małą szklaneczką placuszki i pieczemy na niesmarowanej blasze w dobrze nagrzanym piekarniku przez 10 min. W tym czasie przygotowujemy masę. Ubijamy 3 białka na bardzo sztywną pianę, wsypujemy do niej 15 dag cukru, dalej ubijamy i w końcu dodajemy 10 dag wyłuskanych i posiekanych orzechów. Masę nakładamy na podpieczone krążki stożkowato, posypujemy jeszcze cukrem pudrem i pieczemy, aż masa lekko zbrązowieje. Smacznego