Sposób przygotowania:
Pączki hiszpańskie
W rondlu zagotowujemy wodę z dodanym masłem oraz szczyptą soli. Gdy całość się zagotuje dodajemy przesianą mąkę i całość energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gdy konsystencja jest jednolita ściągamy z ognia i czekamy do momentu ostygnięcia. Następnie dodajemy do ciasta po kolei jajka i ucieramy mikserem całość.Gotowe ciasto przekładamy do szprycy cukierniczej.
Przygotowujemy papier do pieczenia posmarowany olejem. papier tniemy na kwadraty. Na przygotowane podłoże szprycą wyciskamy masę nadając jej kształt pączka hiszpańskiego.
W woku rozpuszczamy smalec, a następnie do góry nogami wkładamy ciasto (tak aby papier do pieczenia był u góry). Po ok 1 minucie delikatnie ściągamy papier i obracamy pączka. Pieczemy do momentu zarumieniania na kolor brązowy.Gotowe wyciągamy i osuszamy na ręcznikach papierowych.
Gdy pączki są gotowe, rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Gdy jest gotowa, pączki maczamy w czekoladzie. Odkładamy do zastygnięcia czekolady. Gotowe :) Życzę smacznego.
Przygotowujemy papier do pieczenia posmarowany olejem. papier tniemy na kwadraty. Na przygotowane podłoże szprycą wyciskamy masę nadając jej kształt pączka hiszpańskiego.
W woku rozpuszczamy smalec, a następnie do góry nogami wkładamy ciasto (tak aby papier do pieczenia był u góry). Po ok 1 minucie delikatnie ściągamy papier i obracamy pączka. Pieczemy do momentu zarumieniania na kolor brązowy.Gotowe wyciągamy i osuszamy na ręcznikach papierowych.
Gdy pączki są gotowe, rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Gdy jest gotowa, pączki maczamy w czekoladzie. Odkładamy do zastygnięcia czekolady. Gotowe :) Życzę smacznego.