Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Pączki ptysiowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początek Wodę z masłem zagotować, wsypać mąkę i ucierając na małym ogniu,lekko zaparzyć. Następnie zdjąć z ognia i ciągle ucierając ostu

 Pączki  ptysiowego

Składniki:

Pączki ptysiowego

 

Sposób przygotowania:

Pączki ptysiowego
Na początek Wodę z masłem zagotować, wsypać mąkę i ucierając na małym ogniu,lekko zaparzyć. Następnie zdjąć z ognia i ciągle ucierając ostudzić.
Po ostygnięciu dodawać stopniowo po kolei po 1 jajku nadal mieszając. W naczyniu rozgrzać tłuszcz. Łyżką nabierać ciasto, wkładać do tłuszczu i smażyć.
osączać na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!:)