Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pączki truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

pyszne pączusie, nie tylko na tłusty czwartek

Pączki truskawkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pączki truskawkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Pączki truskawkowe
Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłym mleku, dodać jajko i żółtka, wódkę, rozpuszczone masło, mąkę oraz sól. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Na około godzinę Po tym czasie ciasto krótko wyrobić, rozwałkować i szklanką wykroić krążki. Przykryć ściereczką i zostawić na ok. 20-30minut do napuszenia. W tym czasie rozgrzać olej, kłaść po kilka wyrośniętych krążków. Smażyć z obu stron na brązowo. Do szprycy nałożyć lekko podgrzany dżem, ponadziewać letnie pączki. Posmarować wszystkie pączki lukrem i zajadać Smacznego!!
Pączki truskawkowe
Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłym mleku dodać jajko i żółtka wódkę rozpuszczone masło mąkę oraz sól Zagnieść jednolite ciasto i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce Na około godzinę
Pączki truskawkowe
Po tym czasie ciasto krótko wyrobić rozwałkować i szklanką wykroić krążki Przykryć ściereczką i zostawić na ok 20-30minut do napuszenia
Pączki truskawkowe
W tym czasie rozgrzać olej kłaść po kilka wyrośniętych krążków Smażyć z obu stron na brązowo
Pączki truskawkowe
Do szprycy nałożyć lekko podgrzany dżem ponadziewać letnie pączki