Sposób przygotowania:
Pączki truskawkowe
Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłym mleku, dodać jajko i żółtka, wódkę, rozpuszczone masło, mąkę oraz sól. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Na około godzinę Po tym czasie ciasto krótko wyrobić, rozwałkować i szklanką wykroić krążki. Przykryć ściereczką i zostawić na ok. 20-30minut do napuszenia. W tym czasie rozgrzać olej, kłaść po kilka wyrośniętych krążków. Smażyć z obu stron na brązowo. Do szprycy nałożyć lekko podgrzany dżem, ponadziewać letnie pączki. Posmarować wszystkie pączki lukrem i zajadać Smacznego!!
![Pączki truskawkowe Pączki truskawkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paczki-truskawkowe-176515.jpg)
![Pączki truskawkowe Pączki truskawkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paczki-truskawkowe-176516.jpg)
![Pączki truskawkowe Pączki truskawkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paczki-truskawkowe-176517.jpg)
![Pączki truskawkowe Pączki truskawkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/paczki-truskawkowe-176518.jpg)