Sposób przygotowania:
Pączki z brzoskwiniami
Aby przygotować pyszne pączki z brzoskwiniami należy mąkę wymieszać z drożdżami i 60 ml mleka, odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Dodać masło, jajka, pozostałe mleko, cukier i cukier wanilinowy, wyrobić gładkie ciasto, odstawić na około pół godziny.
Ciasto zagnieść, rozwałkować, wyciąć 28 krążków; na 14 ułożyć po łyżeczce dżemu, brzegi posmarować białkiem, przykryć krążkiem bez dżemu i dokładnie zlepić boki. Pozostawić do wyrośnięcia na około 25 minut. Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.
Ciasto zagnieść, rozwałkować, wyciąć 28 krążków; na 14 ułożyć po łyżeczce dżemu, brzegi posmarować białkiem, przykryć krążkiem bez dżemu i dokładnie zlepić boki. Pozostawić do wyrośnięcia na około 25 minut. Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.