Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pączki z ciasta ptysiowego.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pączki ptysiowe można podawać polane czekoladą.

Pączki z ciasta ptysiowego.

Składniki:

Pączki z ciasta ptysiowego.

 

Sposób przygotowania:

Pączki z ciasta ptysiowego.
Wodę z masłem zagotować, dodać szczyptę soli, wsypać mąkę i ucierając na małym ogniu, zaparzyć. Następnie zdjąć z ognia i ciągle ucierając ostudzić. Po ostygnięciu dodawać stopniowo po 1 jajku nadal mieszając. W naczyniu rozgrzać tłuszcz. Łyżką nabierać ciasto, wkładać do tłuszczu i smażyć. Usmażone wyjmować łyżką cedzakową, osączać na papierowym ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane czekoladą.