Sposób przygotowania:
Pączki z czekoladą 2
Żółtka rozcieramy z drożdżami. mleko podgrzewamy z masłem do temp pokojowej. Do naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże i mleko, cukier oraz sól. Wyrabiamy ciasto, od czasu do czasu zwilżając dłonie w oleju. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie odrywamy po kawałku ciasta, rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm i wykrawamy kółka. na każde dajemy pół łyżeczki nadzienia i zlepiamy formując kulki. Pamiętajmy, by nie smażyć od razu, ulepione pączki odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. W rondelku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pączki i smażymy z obu stron. Po wyciągnięciu kładziemy na pergamin, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.