Sposób przygotowania:
Pączki z dżemem truskawkowym
Mleko podgrzewamy ma być ciepławe.Jajka myjemy i oddzielamy białko od żółtka. Białko możemy wykorzystać do bez. Do miseczki wlewamy mleko i dodajemy drożdże, cukier i 3 łyżki mąki. Wszystko mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce aby drożdże ruszyły.Kiedy już mamy rozczyn gotowy.Wszystkie składniki wkładamy do pojemnika z automatu do pieczenia chleba. Nastawiamy na program do wyrabiania ciasta.Po zakończonym cyklu wyrabiania wyłączamy automat i czekamy aż ciasto podwoi swą objętość.Po wyrośnięciu ciasto lekko wałkujemy wycinamy krążki dużą szklanicą . Na każdy krążek nakładamy gęsty dżem(mam swojej roboty) przykrywamy drugim krążkiem brzegi lekko dociskamy nie podnosimy,bierzemy mniejszą szklankę i wykrawamy pączki. Układamy do następnego wyrośnięcia gdzieś około 20 min. Pieczemy na rozgrzanym oleju.Posypujemy cukrem pudrem po upieczeniu