Sposób przygotowania:
Pączki z kminkiem.
Rozpuścić drożdże w mleku,mące i cukrze,wymieszać i odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce.Kiedy zaczyn urośnie,dodać mąkę
aby łatwiej zagnieść ciasto,dodać olej i wyrobić ciasto.Odstawić ponownie do wyrośnięcia.Gdy wyrośnie dodać kminek i sól i znów
wyrobić.Rozwałkować na 1 i 1/2 cm. i wycinać romby lub trójkąty. Smażyć ciastka z obu stron na oleju z 6-8 min.
aby łatwiej zagnieść ciasto,dodać olej i wyrobić ciasto.Odstawić ponownie do wyrośnięcia.Gdy wyrośnie dodać kminek i sól i znów
wyrobić.Rozwałkować na 1 i 1/2 cm. i wycinać romby lub trójkąty. Smażyć ciastka z obu stron na oleju z 6-8 min.
Sarenka