Sposób przygotowania:
Pączki z kremem czekoladowym
W miseczce rozetrzeć drożdże z 1 łyżeczką cukru, dodać 1 łyżkę mąki i 0,5 ciepłego mleka, wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać podrośnięte drożdże, żółtka utarte z cukrem, ciepłe mleko. Ugniatając dodawać roztopione, ciepłe masło. Ciasto ma być pulchne i sprężyste. Odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut, aby ciasto podrosło. Z niewielkich porcji ciast robić placuszki, nakładać krem czekoladowy i zlepiać, formując pączki. Układać je na posypanej mąką stolnicy. Przykryć ściereczką do wyrośnięcia, na około 15-20 minut.Smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron.Posypać cukrem pudrem.