gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pączki z marmoladą różaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pączki z marmoladą różaną wychodzą mięciutkie i puszyste. Znikają jeszcze ciepłe. Polecam wypróbowanie przepisu.

Pączki z marmoladą różaną Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pączki z marmoladą różaną

 

  • 500 g mąki pszennej,
  • 250 ml ciepłego mleka,
  • 4 żółtka jajek,
  • 3 łyżki cukru,
  • 25 g świeżych drożdży,
  • 50 g masła,
  • 2 łyżki wódki,
  • marmolada różana,
  • cukier puder,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Pączki z marmoladą różaną
Do miski wlewamy mleko, wsypujemy cukier i wkruszamy drożdże. Mieszamy i ostawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.

Następnie odrywamy kawałki ciasta ( wielkości mandarynki). Spłaszczamy wykładamy łyżeczkę marmolady różanej, zlepiamy i tworzymy kulkę.

Pączki układamy na bawełnianą ściereczkę, przykrywamy drugą ściereczką i zostawiamy na 30 minut.

W głębokim, szerokim garnku rozgrzewamy olej. Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor.

Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego.
Pączki z marmoladą różaną
Do miski wlewamy mleko, wsypujemy cukier i wkruszamy drożdże.
Pączki z marmoladą różaną
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Pączki z marmoladą różaną
Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Pączki z marmoladą różaną
Następnie odrywamy kawałki ciasta ( wielkości mandarynki). Spłaszczamy wykładamy łyżeczkę marmolady różanej , zlepiamy i tworzymy kulkę.
Pączki z marmoladą różaną
W głębokim,szerokim garnku rozgrzewamy olej. Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor.