Sposób przygotowania:
Pączki z marmoladą różaną
Do miski wlewamy mleko, wsypujemy cukier i wkruszamy drożdże. Mieszamy i ostawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Następnie odrywamy kawałki ciasta ( wielkości mandarynki). Spłaszczamy wykładamy łyżeczkę marmolady różanej, zlepiamy i tworzymy kulkę.
Pączki układamy na bawełnianą ściereczkę, przykrywamy drugą ściereczką i zostawiamy na 30 minut.
W głębokim, szerokim garnku rozgrzewamy olej. Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego.
Następnie odrywamy kawałki ciasta ( wielkości mandarynki). Spłaszczamy wykładamy łyżeczkę marmolady różanej, zlepiamy i tworzymy kulkę.
Pączki układamy na bawełnianą ściereczkę, przykrywamy drugą ściereczką i zostawiamy na 30 minut.
W głębokim, szerokim garnku rozgrzewamy olej. Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Usmażone odsączamy z tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego.
biedroneczki