Sposób przygotowania:
Pączki z nadzieniem
Zaczyn: Do miseczki wlałam ciepłe mleko , dodałam pokruszone drożdże i 2 łyżki cukru. Rozmieszałam do rozpuszczenia drożdży. Dodałam 4 łyżki mąki , wymieszałam ( zrobiła się zawiesina , zostawiłam na 15 minut do wyrośnięcia . Etap 1 Do miski wsypujemy mąkę . Miksujemy jaja z żółtkami ( wychodzi kogel- mogel ). Mleko ciepłe ( 1.1/2 szklanki) wlewamy do mąki. Dodajemy kogel -mogel olej i resztę cukru . Wyrabiamy ciasto , jeśli zbyt lepkie dodajemy mąki . Zostawiam na 1.1./2 godziny pod ściereczką. Etap 2Po wyrośnięciu wyrobiłam ciasto jeszcze raz, podzieliłam na cztery części . Każdą cześć kładłam na stolnicę i podsypywałam lekko mąką. Wałkowałam ciasto tak na 2 cm i szklanka wykrawałam kółka. Kładłam na stolnicy , zrobiłam tak z czterema porcjami ciasta. Zostawiłam na godzinę do wyrośniecie . Etap 3 Piekłam we frytkownicy w 170 stopniach ( super że można ustawić temp we frytkownicy ) Najpierw z jednej strony ( poczekałam , aż wyrośnie "brzuszek" pączkowi i przewróciłam go) . To własnie tajemnica białego paska .
zbysiowa
Annisa
lalunia
Po upieczeniu jak przestygną
lalunia
Na pewno twoje też będą piękne i smaczne :)
zbysiowa
Może edytuj Asiu i dopisz? Bo teraz to pączki, ale bez nadzienia;)