jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Paczuszka z tuńczykiem na waflu ryżowym

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Paczuszki ogórkowe z niespodzianką - możesz zaskoczyć swoich gości!

Paczuszka z tuńczykiem na waflu ryżowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paczuszka z tuńczykiem na waflu ryżowym

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 1 mała puszka tuńczyka w kawałkach
  • 1/2 ogórka wężowego
  • kawałek białej rzodkwi ( 1/4 sopla)
  • kawałek imbiru (1cm)
  • zest z limonki (starta skórka)
  • pieprz cytrynowy, szczypior do dekoracji
  • sól, biały pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Paczuszka z tuńczykiem na waflu ryżowym
Ogórka kroimy na tarce wzdłuż na cieniutkie plastry. Ucieramy w małą łezkę rzodkiew. Plastry ogórka układamy promieniście na waflach, tak, by wystawały poza nie. Na środku układamy posiekany drobno imbir, na niego warstwę rozdrobnionego tuńczyka, na górę starta rzodkiew. Posypujemy ją szczyptą soli i pieprzu. Składamy plastry ogórka w paczuszkę na której układamy odrobinę rzodkwi, dekorujemy szczypiorem oraz szczyptą pieprzu cytrynowego.
Paczuszka z tuńczykiem na waflu ryżowym
Etap 1
Paczuszka z tuńczykiem na waflu ryżowym
Etap 2