Sposób przygotowania:
Pająki w czekodzie
Przygotowanie pająków wymaga trochę czasu. Warto go jednak poświęcić dla samego efektu. Mleko gotujemy z cukrem, kakao i masłem. Mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Herbatniki kruszymy na małe kawałki. Dodajemy do przygotowanej wcześniej masy. Wszystko razem mieszamy. Formujemy kulki i nakładamy je na okrągłe ciastka. Wstawiamy do lodówki. Kiedy masa dobrze stężeje jest gotowa do dalszego etapu. Paluszki łamiemy na dwie części. Jedna musi być dłuższa od drugiej. Rozpuszczalne gumy kładziemy w ciepłe miejsce aby zmiękły i nadawały się do zgniatania. Łączymy nimi miejsca "złamań" paluszków aby nabrały wyglądu nóg pająka. W każdym ciastku robimy po 3 dziurki z obu stron. Wbijamy w nie paluszki. Czekoladę rozpuszczamy, najlepiej w kąpieli wodnej, i dokładnie smarujemy nią każdego pająka. Z gumy robimy oczy. Nakładamy na nie po kropelce czekolady. Pająki przechowujemy w lodówce.
marietta
sammakko
Dziękuję bardzo za ocenę :)