Sposób przygotowania:
Pałeczki mięsne
Mięso umyć w zimnej wodzie. Osuszyć ręcznikiem papierowym pokroić na małe kawałki. Zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku.
Następnie mięso włożyć do miski, dodać jedno jajko, trzy łyżki bułki tartej. Wyrobić mięso. Doprawić do smaku mieloną papryką, kolendrą, pieprzem, solą.
Ponownie dobrze wyrobić mięso. Formować pałeczki, wałeczki.
Roztrzepać widelcem 2 jajka. Panierować cygara w jajku, bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Wyłożyć usmażone na ręcznik papierowy, osuszyć z nadmiaru oleju.
Następnie mięso włożyć do miski, dodać jedno jajko, trzy łyżki bułki tartej. Wyrobić mięso. Doprawić do smaku mieloną papryką, kolendrą, pieprzem, solą.
Ponownie dobrze wyrobić mięso. Formować pałeczki, wałeczki.
Roztrzepać widelcem 2 jajka. Panierować cygara w jajku, bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Wyłożyć usmażone na ręcznik papierowy, osuszyć z nadmiaru oleju.